A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

.: UP FHŠ :.

Mednarodno sodelovanje

URADNE URE ZA ŠTUDENTSKE IZMENJAVE

SREDA  8.00 - 12.00, 13.00 -16.00


Na Fakulteti za humanistične študije si prizadevamo, da bi aktivno sodelovali s čim več tujimi izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami ter tako študentom ponudili možnosti študija na dodiplomskih in podiplomskih programih na tujih fakultetah, udeležbo na poletnih šolah, konferencah, tečajih in seminarjih, visokošolskim učiteljem ter ostalim sodelavcem pa omogočili študijske izmenjave ter sodelovanje pri različnih raziskovalno-razvojnih projektih.

Na fakulteti se zavedamo, da ima mednarodno sodelovanje v procesu visokošolskega izobraževanja velik pomen, spodbuja sodelovanje na znanstveno-raziskovalnem področju, razvoj novih študijskih programov in oblik izobraževanja, s tem pa se izboljšuje kvaliteta študija. Pogosta gostovanja priznanih tujih predavateljev in raziskovalcev znotraj študijskega procesa so že prepoznavna lastnost naše fakultete. Enako tudi študij domačih študentov in opravljanje strokovnih praks v tujini preko LLP Erasmus programa, obenem pa tudi študij tujih študentov na UP FHŠ.

Služba za mednarodno sodelovanje in razvoj UP FHŠ skrbi za mobilnost študentov in visokošolskih učiteljev v okviru mednarodnih programov izmenjav (VŽU/Erasmus, CEEPUS, drugo), za ohranjanje in razvoj mednarodnih povezav, vodi evidenco sklenjenih pogodb in sporazumov o sodelovanju, skrbi za koordinacijo in sprejemanje pobud za nova sodelovanja s tujimi partnerji, obvešča zaposlene o mednarodnih razpisih in možnostih za sodelovanje s tujimi izobraževalnimi institucijami ter nudi strokovno tehnično-administrativno pomoč predavateljem/raziskovalcem pri prijavljanju, izvajanju in poročanju evropskih razvojnih projektov (EU programi).

Služba za mednarodno sodelovanje in razvoj UP FHŠ zagotavlja tudi vsebinsko in administrativno pomoč Komisiji za mednarodno sodelovanje in razvojne zadeve UP FHŠ.

Kontaktni podatki mednarodne pisarne

Valentina Bertok
Samostojna strokovna delavka za mednarodno sodelovanje, Erasmus koordinatorica
valentina.bertok(at)fhs.upr.si

 

05 66 37 740 (centrala)

05 66 37 741 (referat)

05 66 37 742 (faks)

info@fhs.upr.si

Univerza na Primorskem
Fakulteta za humanistične
študije
Titov trg 5
6000 Koper